KARL G SUNDMAN

kompositör

Är från Finland, uppvuxen i Helsingfors. Folkskollärare från Nykarleby seminarium. Ledde seminariets manskör under studietiden. Flyttade till Sverige 1963 och har varit verksam som lärare i Fredrika och Stenhamra, Ekerö. Sjöng med i Sånga och Ekerö kyrkokörer. Bildade sånggrupperna Svartsjölänningarna och Gutår som uppträdde i Stockholm med omnejd med Bellmanrepertoar. Var grundande medlem i Mälaröarnas Musiksällskap där jag spelade fagott. Även lärare i gitarr och fagott inom Ekerö musikskola.
Flyttade till Korsholm, Österbotten, Finland 1986. Musiklärare vid Korsholms medborgarinstitut 1986- 1988. Lektor i musik vid Korsholms högstadium och gymnasium till min pensionering år 2000. Var ledare för Helsingby blandade kör fram till år 2000. Tillsammans med min hustru Siv Saarukka har vi bland annat skrivit skolmusikaler för alla skolstadier. Miljoner stjärnor, Puls och Columbus, Kvevlax kyrkas 350-års kantat, Domus Ecclesiae, ABC-körens 10-års jubileumssvit, Ett solvarv samt ett beställningsverk för Finlands svenska damkörsförbund, Underbara kvinnor.
Flyttade till Nedervetil, norra svensk Österbotten 2001 och ledde Gamlakarleby manskör 2001-2018. Har år 2014 tilldelats director cantus namn och värdighet. Leder nu Terjärv manskör.
Har sjungit i manskören Coro Finlandia, som även turnerat utomlands, under ledning av Rolf Ahlberg.
Är oerhört glad att jag fått kontakt med Sångfågeln och möjlighet att publicera en del av mina och hustrun Siv Saarukkas musikaliska skapelser.
 

Karl Gustaf Sundman


Direktnoter -
VISOR, PSALMER & SÅNGER:

Text: Jarl Hemmer
Musik: Karl G Sundman

NYTT!

SÅNGFÅGELN MUSIK
BÄLINGE-TORPVÄGEN 9
441 92 ALINGSÅS

Hemsida: www.sangfageln.se

Följ oss på Facebook

Kontakta oss via e-post